2018. február 25.

Szelencekence || Az utazóbarát fogápolás Lush Limelight fogtabletta


Egy-egy utazás során igyekszem mindig helytakarékosan pakolni, pláne akkor, ha limitált a hely a bőröndben. Különösen akkor nehéz jól összepakolni a Szelencekence pakkot, ha csak néhány napra utazunk, és feleslegesnek érezzük, hogy egy teli tubus fogkrémet, vagy tusfürdőt cipeljünk magunkkal. A tusfürdőkre, testápolókra, arctisztítókra és krémekre már találtam megoldást az aprós tégelyek személyében, de a szájápolási termékek mindig kilógtak a sorból. Ekkor, egy Lushos barangolásom során kínált alternatívát a Lush a problémámra a fogtabletták személyében.

Mi is az a fogtabletta?
A fogtabletta nem más, mint egy szilárd fogkrém, amibe a Lush feltalálói csupa-csupa remek dolgot rejtettek. A vásárlásom után a Limelight fogtablettával távoztam az üzletből, amiről a honlapon a következőt írják:
„Színház az egész világ! Bármelyik pillanatban elkezdődhet életed egy fontos jelenete, amelyben nagyot kell alakítanod. Készülj rá pezsdítő lime-mal és citrommal. A porított baobab-gyümölcsöt tartalmazó keverék pezsdítő élményt nyújt, és serbetre emlékeztető ízzel árasztja el a nyelved.”



Hogyan használjuk
A dobozból (tiszta és száraz kézzel!) halásszunk ki egy fogtablettát, dobjuk a szánkba, rágjuk meg de ne nyeljük le, majd a megszokott módon a fogkefénkkel tisztítsuk meg a fogunkat. A fogtabletta a rágás után a nyálunkkal érintkezve pezsegni a kezd, a mosás során pedig habot képez.

Az élmény
Az fogtablettás fogmosás teljesen más élmény, mintha a megszokott pasztákkal mosnánk fogat. Először is irtó nehéz úgy szétrágni egy tablettát, hogy mindenhova jusson még apró darabkáiban a tablettából, és az édeskés íz miatt az agyam hajlamon volt az hinni, hogy cukorkát rágok – igen, fokozottan kellett ügyelnem arra, hogy ne nyeljem le. A használata ettől függetlenül nagyon könnyű, a fogkefével könnyű eljuttatni a fogtablettát minden aprócska helyre, tehát ugyanolyan jól használható, mint egy fogkrém.

Vesszük, vagy hagyjuk?
Utazáshoz az egyik legpraktikusabb dolognak tartom a fogtablettát, hiszen egy apró műanyagban érkezik (ezt később visszavihetjük az üzletbe!), de akár egy nylonba is kiszedhetjük a kívánt mennyiséget egy utazásra. Külön pluszpont a szilárd mivolta, hiszen így a repülőn nem számít bele a folyadékhatárba – ez a csak kézipoggyásszal utazóknak hatalmas előnyt jelent ám! A fogtabletta használata abszolút pozitív élményeket hagyott bennem, jól tisztított, a fogaimat tisztának éreztem, a lehelet is frissült tőle, illetve egy minimális fehérítő hatást is megfigyeltem. 
Amint elfogy a Limelight, mindenképpen kipróbálom majd az egyik testvérkéjét, a fekete színben pompázó Boom!-ot, amit kifejezetten a fehérítő hatása miatt ajánlanak.

Próbáltátok már a fogtablettákat, vagy elkötelezett fogkrém pártiak vagytok?


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedves Szelencenyitogató!

Köszönöm, hogy időt szántál rám, és megosztottad velem a véleményedet!