2016. szeptember 27.

Szelencesiker - Üdv Budapesten Nickelback zenekar!


Én nem szégyellem bevallani, hogy a Nickelback az egyik kedvenc zenekarom, nagyjából tizennégy éves korom óta. Ez van, én vállalom, szeretem a zenéjüket, meg a nyálas vagy kevésbé nyálas klipjeiket, és hosszú évek óta várok arra, hogy nálunk koncertezzenek.
Az első magyarországi koncertjüket több fronton is buktam: egyrészt éppen Szlovéniában voltam ösztöndíjjal, és a Nickelbacket nem szerető emberek ( :] ) szinte pillanatok alatt elkapkodták a jegyeket. Lemaradtam tehát a Kroeger csapatról, és csak reménykedni tudtam abban, hogy egyszer újra kis hazánk felé veszik az irányt.

Szerencsére nem is kellett sokáig várnom arra, hogy ismét Budapestre jöjjenek, a zenekar ugyanis 2015-ben ismét felírta fővárosunkat a turnélistára, ám azt a koncertet végül Kroeger hangszálcisztája miatt kénytelenek voltak visszamondani. Ismét hoppon maradtam.
Végül a banda idén márciusban bejelentette, hogy európai turnéra indulnak, és ismét játszanak Budapesten. Juhú! Megvettük tehát a jegyeket, előre felírtuk a határidőnaplónkba öles betűkkel, hogy NICKELBACK, és vártunk.
És vártunk.
És vártunk.
És még mindig vártunk, hogy végre szeptember 16-át mutasson a naptár.

Kellemes kis péntek este volt (másnap nyilván reggel hétre kellett mennem dolgozni, pöti kis malőr :]), felkerekedtünk Zsófival, és meg sem álltunk az Arénáig. Bevallom, én hosszú tömött sorokra számítottam mindenhol (mert bár menő utálni a zenekart, azért sok a „lappangó” rajongó), ám tömött sorral először a bejárattal szemben lévő büfénél találkoztunk. Lecsorogtunk a küzdőtérre (helló állójegy!), és meg sem álltunk az első sor széléig. A színpadon éppen az előzenekar a Monster Truck melegítette elő a népet az este főszereplőire.

A Nickelback fél kilenc örül lépett színpadra, és rögtön játszani is kezdték a legnagyobb slágereiket, amikből valljuk be, van néhány – konkrétan annyi, hogy egy két órás koncertet gond nélkül végig tudnak játszani. Volt ott minden, Edge of revolution,Someday, Photograph, If today was your last day, és igen bizony Hero meg Rockstar is. Utóbbi dalnak különlegessége volt, hogy a zenekar a nézők soraiból felhívott valakit a színpadra, hogy közösen énekeljék el a dalt. Hatalmas respekt Tamásnak, aki a zenekar biztatása közepette nagyon korrekten végigtolta a nótát a színpadon.
A koncert nagyjából két pislantás alatt ért véget, mialatt a zenekar ipari mennyiségben szórta a gitárpengetőket, a dobosuk pedig a koncert legvégén dobverőket dobált a színpadról.
Korrektül összerakott koncert volt, Chad Kroeger lemezminőségű hangjával. Azt kell mondanom, megérte éveket várni erre az estére. Reméljük, a következő is legalább ilyen remek lesz majd.
45 – elmenni öt koncertre – Szelencefélsiker
59 - eljutni egy zenei fesztiválra/ vagy valami gigamega zenekar koncertjére - SZELENCESIKER

Van olyan énekes vagy zenekar, akire vagy amire éveket vártatok? Én még nagyon várok egy Kings of Leon koncertet!

És a kardinális kérdés: szeretitek a Nickelbacket?

3 megjegyzés:

  1. IMÁDOM!!! Én is ott voltam! Majdnem az első sorban! Kár, hogy nem találkoztunk...!
    (Szerintem irtómenők ;))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha előbb kiderül, hogy mindketten megyünk, akkor szerintem nagyon jót buliztunk volna :] Sikerült valami relikviát megkaparintanod? Neked hogy tetszett a koncert?

      Csütörtökön Passangerre megyünk, hátha ott leszel te is ;]

      Törlés
    2. Bizony, jó buli lett volna együtt! Sajnos nem.. :/ Igazság szerint lehetőségem lett volna rá, mert repült felénk egy pengető, ami aztán leesett, de végül nem én pillantottam meg előbb. :(
      Amúgy imádtam!!! <3
      Most több koncert nincs betervezve

      Törlés

Kedves Szelencenyitogató!

Köszönöm, hogy időt szántál rám, és megosztottad velem a véleményedet!