2015. március 28.

#23 - egy listapont margójára


A bűvös 101-es listám 84. pontja, hogy szeretnék egy úgynevezett "care package"-t küldeni egy katonának.

A heti VKP bejegyzés megpiszkálta néhány stigmámat, amelyekből azóta hol erősebben, hol alig észrevehetően, de szivárog valami vérrel kevert fájdalom. Erre az "alaphangulatra" érkezett meg az aktuális olvasmányom aktuális feladata ("Gondolkodj el egy olyan történeten, amit az idő múlásával egyre <<mélyebben>> hallasz), és gondolom mondanom nem kell, hogy azóta ez tölti a gondolataim nagy részét. Hol van? Mit csinál? Él még egyáltalán? Szeretnék beszélni vele, miközben valahol belül tudom, hogy Johnny Depp előbb kéri meg a kezemet... 



Részben miatta, részben valami megmagyarázhatatlan, belső "kényszer" miatt döntöttem úgy, ha már Őt nem érem el, összekészítek egy másik katonának egy szerény "szeretetcsomagot". 
Ma volt időm arra, hogy a netet böngészve ötleteljek hogyan, és miként fogom megvalósítani az ötletemet.

Az első weboldal amibe belebotlottam az http://www.anysoldier.com/ volt. A honlap nagy szájbarágósan és részletesen írja le, hogy mit hogyan kell tennünk (a postázós rész még nem tiszta, de rajta vagyok az ügyön!). 
Én először a FAQ-t böngésztem végig, ugyanis fogalmam sem volt arról, hogy minek kellene belekerülnie egy ilyen szeretetcsomagba. Logikusan átgondolva a dolgot, a hosszú postai procedúrák miatt kerülni kell a romlandó és törékeny dolgokat. Javasolják azt is, hogyha "ételes" pakkot küldünk (müzli, rágógumi, cukorka, stb.) akkor tisztálkodási szereket, vagy a ruhákat egy másik dobozba csomagoljuk. (Ezt egy másik oldalon úgy "cselezték" ki, hogy egy dobozba tettek mindent, viszont a tisztálkodási szereket zárható zacskóba tették. A kecske is jóllakott, a káposzta is megmaradt.)


Az anysoldieren (ami ma a kedvenc oldalam lett), a "Where to send" menüpontban találjuk meg azoknak az alakulatoknak a listáját, akiknek küldhetünk szeretetcsomagot. Választhatunk, hogy egy marine, naivy, airman, coast guardsman csapat kapja-e a pakkunkat. 

Miután kiválasztottuk a csapatot átböngészhetjük, hogy kik azok, akik részt vesznek a programban. A feladatunk mindössze annyi, hogy a nevükre kell kattintani, és rögtön felugrik egy adatlapszerű nem adatlap, ahol megtudhatjuk merre állomásoznak, mennyien vannak összesen, hány nő és férfi szolgál az alakulatban, és néha azt is feltüntetik, hogy aktuálisan mire van szükségük. 

Számomra kicsit kellemetlen ez a választás dolog, ugyanis olyan, mintha egy ebtelepen, vagy húspiacon válogatnék. Ezt az érzést próbálom leküzdeni, és nagyjából három szívbemarkoló sor után sikerült is. (Az egyik adatlapon azt írta az alakulat vezetője, hogy összesen 20 ember szolgál alatta, ebből háromnak nincsen "otthoni támogatása" - gondolom sejtitek, instant szombati zokogás.) [Vajon Ő is ezt mondja, hogy nincsen otthoni támogatása...?]





Miután kiműveltem magam az oldalon, elkezdtem böngészni a világ egyik legidőrablóbb oldalát, a pinterestet. Nagy szerencsémre itt több remek ötletet is találtam, a csomagolási tippektől kezdve a tematikus dobozokon át  mindent. Kezdem azt hinni, hogy ami nincs a pinteresten, az nem is létezik.

Ez a Szuperhősös dobozka szerintem nagyon ötletes

Böngészés közben belebotlottam egy blogba is, ahol külön kiemelik azt is, hogy a csomagokat előtte átvizsgálják, ezért ha nem szeretnéd, hogy a magánéletedben turkáljanak (=mindenki azt akt képeiden csámcsogjon/kacagjon), akkor azokat hagyd ki a pakkból. 
A félreértések elkerülése érdekében: nem állt szándékomban semmi ilyet tenni a dobozba. 

Jellemző, hogy a doboz belsejébe szóviccet, vagy rövid üzeneteket írnak.

Kismillió kép és "Jajj de jó ötlet!" felkiáltás után kezd körvonalazódni, hogy mit is szeretnék pontosan. Valószínűleg a doboz a dobozban megoldást fogom majd alkalmazni, így egy dobozkában több téma is megjelenhet majd: az egyikbe mehetnek a tisztálkodószerek (fogpaszta, fogkefe, tusfürdő, deo, fertőtlenítő szerek), a másikba mehetnek a nasik (szárított gyümölcs, müzli, és rengeteg kávé), a többit pedig kitalálom. 
Talán összeteszek majd egy fényképes füzetecskét is a levél helyett/mellé, hogy hogyan is készült az a dobozka - nevessen csak az aki kapja azon, hogy tekerek össze mindent ragasztószalaggal.



Szóval, az aktuális haditerv az, hogy lesz egy csinos kis magyaros dobozom (sajnálom, hogy a túró rudi nem bírja ki odáig), amihez folyamatosan vásárolom/készítem majd a belevalókat. 

Ha gondoljátok, időnként számot adok majd arról, hol tartok aktuálisan. 

Esetleg ötletelhetünk együtt: ti mit tennétek a dobozkába?

2 megjegyzés:

  1. Pilóta kekszet és Rejtő összest (bár csak ezt találtam meg angolul: http://www.libri.hu/idegen_nyelvu/konyv/rejto_jeno.quarantine-in-the-grand-hotel.html )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pilóta keksz, ez mennyire jó ötlet :] Könyvre én is gondoltam, bár Rejtő nem jutott eszembe :]

      Törlés

Kedves Szelencenyitogató!

Köszönöm, hogy időt szántál rám, és megosztottad velem a véleményedet!