2016. december 21.

Mese a mézeskalácskastélyról, az eszméről, a segítségről, hogy boldogan éljenek, ameddig meg nem halnak

Amikor eszembe jut a december, és az ünnepek, már az orromban érzem a frissen sült mézeskalács illatát. A lakást betölti a fűszeres, fahéjas meleg süteményillat, az asztalon pedig ott sorakoznak a megírásra váró kalácsok. Bár minden évben készítünk mézeskalácsot (kit akarok átverni, édesanyám készít), a mézeskalács házikót máshol csodáljuk.
Van azonban egy fiatal hölgy, Marton Anna, aki idén igazi gigantikus házikót készített!

Fotó: Marton Anna

Anna tavaly karácsonykor megálmodta: készíteni fog egy gigantikus méretű, csipketetejű mézeskalács kastélyt. Több hónapnyi munka, sok átdolgozott éjszaka eredményeképpen elkészült ez a gyönyörű, 40x40x50 cm-es kastély. A kastélynak azonban egyéb szerepe is van, amolyan igazi csodás, karácsonyi, önzetlenség: Anna árverésre bocsájtotta a mesebeli kastélyt, hogy az abból nyert összeget teljes egészében a Bethesda Gyermekkórháznak ajánlja fel egy új laparoszkópiás eszköz vásárlásra.

Fotó: Marton Anna

A jótékonysági árverésre a mezeskalacskastely@gmail.com  e-mail címen lehet jelentkezni, az első licitáló pedig dr. Novák Hunor gyermekorvos volt, a licit 20.000 Forintról indult.

Ha licitálni nem szeretnél, de hozzájárulnál az eszköz beszerzéséhez, akkor érdemes felkeresni a kórház honlapját (http://www.bethesda.hu) ahol szintén gyűjtést indítottak az eszköz pótlására. A felajánlásokat erre a számlaszámra várják: Bethesda Kórház Alapítvány  Számlaszám: 10300002-20350699-70073285 Megjegyzésbe kérlek írjátok be: optikai eszköz.


Édesanyámmal a napokban arról beszélgettünk, hogy ő még azt tanulta: karácsonykor az ember nagyvonalúbb. Megengedőbb. Türelmesebb. 
Talán az ünnep szelleme miatt több borravalót ad a pincérnek, futárnak, fodrásznak; igyekszik előzékenyebb, és a szokottnál is segítőkészebb lenni. Őszintén remélem, hogy az előzékenység, a segítőkészség és az ünnep szelleme sokakat segítségnyújtásra sarkall majd, hogy a Bethesda Kórháznak ne kelljen sokáig nélkülöznie az eszközt. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedves Szelencenyitogató!

Köszönöm, hogy időt szántál rám, és megosztottad velem a véleményedet!