2017. március 19.

Szelencefélsiker - The fat fairy


Amikor összeállítottam a 101-1001 listát, úgy gondoltam, az új kávézók és cukrászdák felfedezése lesz az első, amit sikerként kipipálhatok majd. Nos, mondanom sem kell, hogy ez nem így lett :] Be kellett látnom ugyanis, hogy túlságosan ragaszkodom a megszokott dolgokhoz, helyekhez, ízekhez, és mivel a csalódást igyekszem kerülni, új helyek helyett inkább a régi megszokott kávézókba és cukrászdákba térek be.
Amikor egy blogon megláttam a The fat fairy nevet, hatalmasat dobbant a szívem. Őszintén, tegyük a szívünkre a kezünket! Mennyire menő már a neve is a helynek? És a logója? A kis kövér tündér Facebook oldala azonnal elvarázsolt, így egy színházas este előtt bevetettük magunkat a süteménykánaánba.

A The fat fairy a Király utcában foglal helyet, nagyon közel a Deák térhez, abszolút jól megközelíthető vintage hangulatú helyen. Az előtérben kapott helyett a süteményespult, itt lehet megrendelni a kiválasztott édességet, és a hozzá passzoló italt, majd néhány lépés után megérkezünk a leülős részhez, itt nagyjából 15 ember fér el kényelmesen.
Néhány szót szólnék az édességekről: sok nem finom sütike után a The fat fairy első harapásra a süteménymennyországba repített. Nem cicóztunk, két-két sütivel indítottunk, megkóstoltuk az Oreos sajttortát, a Somlói galuskát, a sós-karamellás tarte-ot, és egy málnás nutellás csodát. A Somlói galuska újragondolt formában kerül a tányérra, mégis megvan benne minden, amit az ember vár: a csokoládé, a tejszínhab, a vanília és a friss piskóta jól és könnyen fogyasztható formában kerül a tányérra. Egyszerre nagyon modern és mégis hagyományos ízkombináció, amolyan ízletes biztonsági játék. A sós karamella személyes nagy kedvencem, még mások undorodva figyelik tisztes távolságból a sós karamellás dolgokat, én egyenesen rajongok értük. A tarte alapja egy ropogós (linzer?) tészta, ezen tanyázik a krémes sós karamella, ami az én ízlésemnek nem volt elég sós, azonban a kevésbé sós szájú édességkedvelőknek remek lehet.

Végül de nem utolsó sorban a nutellás csoda. A legcsodálatosabb édességfélgömb, amihez valaha szerencsém volt. Kezdjük ott, hogy a ganache csokoládés-nutellás, ami rögtön kedvenccé teszi az édességet, és ahogyan haladunk a közepe felé, előbukkan belőle a málnaszósz, ami éppen annyira kesernyés, hogy finoman ellensúlyozza a csoki és a nutella töménységét.

Eperallergiásként külön köszönet, hogy nem alapvető hozzávaló minden süteményükben az eper, sajnos sok nasis hely itt bukik el, hogy még a kávéba is epret tesznek...
A kiszolgálás nagyon kedves, gyors és precíz volt, a helyszínen kártyás fizetés is megoldott (juhú!). Extra cukiság, hogy a blokk fejlécében is megjelenik a logójuk, ilyennel máshol még nem igazán találkoztam.Árban teljesen korrektek, a sütemények ára 700-900 Ft. körül mozog, ha nem is mindennapos nyalánkságra, de havonta egyszer azt hiszem simán vállalható önjutalmazás. 


SZELENCEFÉLSIKER: 36. Lecsekkolni öt olyan cukrászdát/kávézót, ahol még nem jártam

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedves Szelencenyitogató!

Köszönöm, hogy időt szántál rám, és megosztottad velem a véleményedet!