2016. november 22.

Az Olvasás éjszakája budapesti kiadás


Október 8-án igazán varázslatos esténk volt több budapesti, illetve vidéki város könyvesboltjaiban, ekkor rendezték meg ugyanis az Olvasás éjszakáját. Ezen az egy éjszakán minden az olvasásról szól: szerzők beszélgetnek más írókkal vagy költőkkel, marketinges szakemberek beszélnek a könyvkiadás helyzetéről és a lehetőségekről, az írók dedikálnak, az olvasók kérdeznek.
Ha kíváncsiak vagytok milyen élményekkel tértem haza az Olvasás éjszakájáról, nyissátok ki a mai Szelencét.
Az idei Olvasás éjszakája azt hiszem október egyik leghidegebb éjszakájára esett, ezért időnként kénytelenek voltunk melegíteni magunkat valamivel.
Esténket a Rákóczi úti Libriben kezdtük, ahol Karafiáth Orsolya beszélgetett Gerlóczy Mártonnal. Gerlóczy az egyik kedvenc kortárs magyar íróm, minden regényét olvastam, és mindegyik a lehető legjobb időben talált rám. Karafiáth Orsolyával azonban kissé hadilábon állok, ő nem a komfortzónámon, hanem a komfort univerzumomon esik kívül. Érdeklődve vártam tehát a beszélgetést, ami több szempontból is zseniális volt: ameddig Karafiáth igyekezett nagyon irodalmi és nagyon elemző lenni, addig Gerlóczy olyan természetességgel ült a fotelben, és olyan egyszerűen hétköznapi és emberi volt, hogy éles kontrasztot alkotott a költőnővel.
Az ő beszélgetésük után Grecsó Krisztián beszélgetésére indultunk, azonban a helyszín annyira el volt dugva, hogy csak nagy sokára találtuk meg. Aggódni azonban nem kellett, elkésni nem igazán lehetett a programokról. A Grecsós helyszín dugig volt, embertömeg ült a padlón, az ajtóban, az utcán, mindenhol. Grecsó végül egy 20 perces zenés-beszélgetős műsort adott, utána pedig a Lírában dedikált.  (A Lírában egyébként összefutottam NádasiKrisszel, aki a Nadasi Krisz write-ot írja, szuper volt találkozni vele. Az ő beszámolóját az estéről <<itt>> olvashatjátok.
Mindezek után BackpackerBori előadására indultunk volna az Alexandrába, ám arról végül lemaradtunk.
Pozitív élményekkel távoztunk az Olvasás éjszakájáról, a beszélgetések érdekesek voltak (mindkettő más miatt), ami a legjobban tetszett az mégis az az érzés volt, hogy mennyire jó ennyi könyvet és olvasást szerető embert egy helyen látni.
Felüdítő!

Hallottatok már esetleg erről a programról? Voltatok már az Olvasás éjszakáján?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedves Szelencenyitogató!

Köszönöm, hogy időt szántál rám, és megosztottad velem a véleményedet!