2017. június 13.

Szelencevászon || S01E02 - Válótársak


A Szelencevászon első évadának második epizódjában a Válótársak c. sorozatot tűzzük műsorra. Ha kíváncsi vagy az első részre, kattints ide, ahol a Terápia c. sorozatról áradoztam.
Ebben a bejegyzésben az RTL Klub sajátgyártású magyar sorozatával, a Válótársakkal foglalkozom majd, ami első ránézésre is jóval több pénzből készült, mint amennyivel más sorozatok gazdálkodhatnak.



Nagyon kevés olyan ember van a világon, aki még soha nem szakított, mi magyarok pedig a válások számában is mondhatni élen járunk. Az új magyar sorozat a Válótársak is éppen ezt a kérdést feszegeti: három teljesen különböző karakterű férfinek kerül válságba a kapcsolata a feleségével, vagy a barátnőjével, azonban a megszokott női fájdalom helyett ezúttal a férfi oldalt járják körül a készítők.
Bálint (Stohl András) az ügyeletes szoknyapecér, röptiben még azt is aki 100 méteres körzetben sincs; Dávid (Scherer Péter) az ügyeletes papucsférj; még Joci (Lengyel Tamás) a mindent megoldó ezermester. Bálint az első évadban nőket hajkurász több-kevesebb sikerrel, miközben próbálja magát visszakönyörögni feleségéhez Zsófihoz (Gubás Gabi). Ezalatt Dávid pislog mint kétlábú sün a hatsávos autópályán, hogy felesége Tamara (Balsai Móni, oh, Ave Balsai Móni!) mégis miért hajította el úgy, mint egy taknyos zsebkendőt. Joci pedig a kissé neurotikus, gyereket akarok tőled mucikám Szonja (Földes Eszter) elől menekül abba a házba, amit éppen felújít. A felújítás alatt lévő házba érkezik meg előbb Bálint, majd Dávid, és indul is a „kanbuli”. A három férfi véd és dacszövetséget alkot, és időnként olyan érzésem van, mintha egy (elit) fiú kolesz mindennapjait nézném negyven percen keresztül. Mindenki nagyon divatos, és nagyon kifinomult, még Csülök a csöngőhasú malac is csak csendben röfög, amikor feltűnik a színen.

Bálint, Dávid és Joci Csülökkel kiegészülve evickél a mindennapok hullámain: küzdenek a gyerekeikért (vagy azért, hogy ne legyen gyerekük), dolgozni járnak, próbálják helyrehozni a zátonyra futott kapcsolatukat, válóperes ügyvédért rohangálnak, vagy éppen új hús után néznek a placcon és randiznak.

Az első évad után úgy érzem a szereplők inkább zsánerek, semmint hús-vér emberek, a készítők mintha egyetlen tulajdonságot akartak volna kihangsúlyozni, és ehhez az egy oldalhoz úgy ragaszkodnak mint kutya a kedvenc vackához. Bálint a szoknyapecér szívtipró, Dávid a balek papucs, Joci a naiv jólelkű fiú a sorozatban, és itt mintha kifújtak volna a karakterek. Mindezek ellenére a színészek igyekeznek kihozni mindent a szerepükből, és néha még Stohl Andrásban is meg-megcsillan valami olyan, amit eddig még nem láttam tőle soha. Scherer Péter lazán viszi a hátán a sorozatot, Lengyel Tamásnak jól áll a naiv szaki szerep, Földes Eszter neurotikus barátnő karakteréről pedig egyenesen a falra mászom – és gyanítom, hogy az alkotóknak épp ez volt a céluk, szóval bravó!-, Gubás Gabi a kedves de határozott feleség szerepében tündököl, Balsai Móni pedig annyira remekül hozza a rideg frigid feleséget, hogy az ember szája tátva is marad.
Mindazok ellenére, hogy a sorozat helyenként kiszámítható és a valóságtól egy csöppet elrugaszkodott, az első évadot szerettem nézni. Kikapcsolt, a történet lekötött, Balsai Mónit pedig órákig tudnám nézni bármiben.


Nektek volt szerencsétek a Válótársakhoz? Van kedvenc magyar színészetek? Észrevettétek már, hogy majd' minden sorozatban ugyanazok a színészek szerepelnek?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedves Szelencenyitogató!

Köszönöm, hogy időt szántál rám, és megosztottad velem a véleményedet!