2015. október 31.

#61 Szelencekedvenc - október


Olyan érzésem van, mintha alig néhány napja írtam volna az októberi tervek bejegyzést, és most hipp-hopp október végen van. Egy szempillantás alatt eltelt ez a hónap, ami bővelkedett a programokban, az izgalmakban, a döntésekben, az árral sodródásban, és hatalmas szerencsémre a napsütésben.
Az elmúlt néhány hétben folyamatosan jegyzeteltem, könyvjelzőztem azokat a dolgokat, amik igazán tetszettek októberben, amiket mindenképpen meg akartam mutatni a kedves Szelencenyitogató közönségnek.
 Szelencenyitásra fel!


Mint minden évben, idén is volt szerencsénk (?) részt venni a Glamour shopping „ünnep” őrült napjain. Igyekeztem mihamarabb letudni a vásárlást, de a Pandora üzletlátogatás idén is kihagyhatatlannak bizonyult. A neves ékszerüzlet 2+1 akcióval kedveskedett az elkötelezett Pandora rajongóknak, így egy biztonsági lánc, egy hőlégballon charm, és egy türkiz köves gyűrűt sikerült megmentenem.
A hőlégballon már régóta a karkötőmre kívánkozott – imádom a hőlégballonokat-, a gyűrű pedig a születési köves charm megkaparintása óta kívánságlistás. A harmadik választottat a legkedvesebb Pandora Eszter ajánlotta, „A biztonság nagyon fontos!” felkiáltással – nem szeretném elveszíteni a karkötőmön fityegő mütyürkéket, a biztonsági lánc pedig nevéből adódóan a szükségtelen elveszítését hivatott megakadályozni.
Apropó, beszélgessünk a Glamour napokról…?


Szemfüles szappan szeretők már értesülhettek arról, hogy Yamuna üzlet nyílt a Szent István körúton, a Lush helyén. Hosszú ideje szemezek már a pigmentjeikkel, de mint tudjuk a neten minden szín olyan csalóka, mit volt mit tenni, meg kellett nézni személyesen is az üzletet.
Első körben az Aventurin és a Fahéj jött velem haza, második körben pedig a Szienna, az Óarany, és a Bronzkristály.
Apropó második kör: Odil, a Krémesen szép az élet blog írója a frissen nyílt üzlet vezetője, volt olyan kedves és a Facebook oldalán meghirdetett egy zárás utáni „sminkelős eseményt”. Csak lányok, a sok színes tégely körül, kötetlen beszélgetéssel? Naná, hogy ott volt a helyem! Az üzlet nagyon letisztult, tiszta, rendezett és bájos – a Lush illatnak nyoma sem maradt-, Odil pedig hihetetlenül kedves és nyitott ember.
Ha a Yamuna környékén jártok, mindenképpen csekkoljátok a kínálatot – hamarosan én is jövök majd egy litániával arról, hogy miért szeretném a pigmentek 80%-át a sminkes fiókomban tudni.



Ha már belváros, feltétlenül meg kell említenem a Pannónia utcában tanyázó Sherlock Holmes Pub-ot. A helyet egy kedves kolléganő ajánlotta egy másik kedves kolléganő búcsú bulijának helyszínére, és mit ne mondjak, szerelem volt első látására – a házi meggyes sörük pedig első kortyolásra. Az árak a különleges sörök, és a Vígszínház közelsége ellenére igen barátiak, a berendezés, és a felfestés pedig mindenben a jó öreg Sherlockot idézi. Külön plusz pont jár a helynek a kitett társasjátékok miatt, néhány sör után igazán mókás dolog Kérdezz! Felelek!-et játszani a barátokkal.
Ha a környékén jártok, mindenképpen próbáljátok ki!


Ha már belváros, és smink, szeretnék megemlékezni a KIKO palettámról, amit még a római utam során szereztem be. Egy Szelencefiás bejegyzésben már megmutogattam azt a két KIKO palettát, amit Rómából hoztam – akkor balga módon azt hittem, a barnás „nude” paletta lesz az, amit le sem tudnak majd rólam robbantani a micellás vizek hadseregei, szóval rendesen megleptem saját magamat is, amikor három-négy-öt reggelen is a rózsás-lilás, őszi paletta felé nyúltam reggelente automatikusan.
A színek gyönyörűek és szikrázóak, ha igazán giccses szeretnék lenni azt mondanám a lemenő nap víztükrön táncoló szikráit idézik ezek a pöttöm kis csodák. Legtöbbször - a csillogás kimaxolása miatt a KIKO egyik pezsgőszínű- arany mikrocsillámos krémes szemhéjfestékével párosítottam, a totális őszi sminkhez azonban a Maybelline egyik Color Tattoo-ja, a Metallic Pomegranate a legjobb pajtás. 
Egyik szemem sír, hogy nincsen KIKO Magyarországon, ugyanakkor a bankkártyám és a pénztárcám halk hálát rebeg, hogy a márkával csak külföldi útjaim során találkozom – ugyanis ha itthon is lenne KIKO… Nos, abba bele sem merek gondolni!



Mindannyian tudjuk a TV reklámból, hogy „a hideg időben a bőrünk kezd kiszáradni” – nos, az én bőrömnek néha tökéletesentökmindegy milyen idő van, ha kedve szottyan, akkor bizony kiszárad. A Glamour napok környékén bukkantam rá a DM egyik sajátmárkás –Balea- bodybalsam protect névre hallgató testápolójára. A csomagoláson szokás szerint fűt-fát és ugráló unikornisokat ígérnek a csillagok mellett, amiket majd a krém lehoz nekünk az égről, azonban azt kell mondanom, meg is teszi. Shea vaj és északi vörösáfonya kivonat van benne egyébként, amit a bőröm kifejezetten szeret, hidratál, kellemes az illata, könnyen beszívódik – kell ennél több…?



Az októberi terveim között szerepelt, hogy elolvasok minimum két könyvet. Először Matthew Quick: Bocsáss meg, Leonard Peacock!, majd Lisa Genova: Megmaradt Alice-nek c. regénye volt megnyitva Elzán, az e-book olvasómon. Előbbivel kapcsolatban vannak fenntartásaim, mondhatnám azt is, hogy nem igazán tetszett, Lisa Genova könyve viszont teljesen elrabolta a szívemet – egy Szelencepolcos bejegyzésben már rajongtam is.
Aki a Szelencepolcon és Szelencekedvenceken kívül szeretné tudni, éppen mit olvasok, a moly.hu-n követheti. 

Több fronton is jellemző rám, hogy amikor valami nagyon felkapott és a csapból is az folyik, akkor engem teljesen hidegen hagy. Valószínűleg ez az oka annak, hogy csak most, hogy kiderült ki is A valójában, kezdtem neki a Pretty Little Liarsnek. Marci barátnőm szerint az egész olyan, mint egy idegesítően hosszúra nyúlt CSI rész, és valljuk be, ebben van valami. Egy-egy epizód közben többször is megfordult a fejemben, hogy ezek a csitrik miért nem mennek el a rendőrségre, és miért mennek be minden olyan helyre, ahova épeszű ember egy lapos tornacipőben sem mászna be, nemhogy báli ruhában, 12 centis magassarkúban, olyan hosszú szempillákkal, hogy monitoron keresztül is csiklandozzák a karomat.
A kisebb-nagyobb bakik ellenére (csak nekem hiányoznak történések ebből a sztoriból? És miért tűnnek el szereplők 1-2-3-4-5 epizódra, majd kerülnek elő, mintha csak a sarki boltba ugrottak volna ki?) kikapcsolt, és sokat gondolkodni sem kellett rajta – fárasztó munkanap utánra tökéletes.


Végül, de nem utolsó sorban szeretném Nektek bemutatni egy nagyon kedves barátomat, Tamást. Kaposváron grafikusként diplomázott, karakter és háttér design-nal, illetve animációval foglalkozik – és piszok jól csinálja, amit csinál. Mindamellett, hogy nagyon ügyes és tehetséges, hihetetlenül nagy szakmai alázat van benne, a munkáin átüt az a plusz töltet, ami miatt nem kényszernek és „muszáj volt elkészítenem” műnek hat az egész. A munkái olyan igaziak, egyedi stílusúak, és szeretetreméltóak.
Csekkoljátok a Facebookon, és szeressétek a tumblren! 



A statisztika szerint ezeket szerettétek a legjobban olvasni októberben:
Az én személyes kedvenceim pedig ezek:





Mit szeretettek ebben a hónapban? 

Egy illatot, egy ízt, egy pillanatot, egy sorozatot, egy 

könyvet…? 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedves Szelencenyitogató!

Köszönöm, hogy időt szántál rám, és megosztottad velem a véleményedet!