2016. március 17.

Szelencekérdezzfelelek - 5 tanács

A tíz hetes kihívás feléhez érkeztünk, ma öt tippet olvashattok tőlem.




  • Hallgass anyukádra!
Minden anyuka szuper tanácsokat ad - benne van a munkaköri leírásukban. Hallgatnak, bólogatnak, morfondíroznak, végül rámutatnak a legegyszerűbb és legszuperebb megoldásra. Mindig hallgassatok anyukátokra!
  • Kérem, köszönöm, szívesen
Két bűvös szó, amit sokan mellőzünk, mellőznek a mindennapokban. Igyekszem tudatosan használni ezt a két szót - kapukat, szíveket nyit.

  • Cselekedj valami jót!
A boltban előtted álló leejtette a szatyrát? Hajolj le érte! A mögötted állónál csak egy termék van, te viszont felvásároltad a boltot? Engedd előre! Látod, hogy egy fiatal lány ül az utcán lehajtott fejjel és furcsán veszi a levegőt? Menj oda, és kérdezd meg tőle tudsz-e valamit segíteni! Valószínűleg elutasítja majd a segítséget, de néha az is sokat jelent egy embernek, ha megkérdezik tőle, segíthetnek-e.


  • Olvassatok könyvet!
Olyan igazit, papír alapút, könyv illatút. Valami klasszikust, Mrożeket, vagy Balzacot, Csehovot, Kosztolányit, vagy valami teljesen formabontót, Gerlóczyt, vagy Simon Mártont. 

  • Csak addig csinálj valamit, ameddig örömet ad!
Anyukám szerint túl sok mindent hagyok félbe - belekapok valamibe, és néhány hét, hónap, vagy év után búcsút intek neki. Nincs ezen mit tagadni, ez bizony így van, méghozzá azért, mert csak addig szeretnék valamit csinálni, ameddig az a valami örömet ad. Ha már nem ad örömöt, és csak bosszúságot érzek, akkor bizony búcsút intek. 

 Mi lenne a ti öt tippetek?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedves Szelencenyitogató!

Köszönöm, hogy időt szántál rám, és megosztottad velem a véleményedet!