2015. május 31.

#35 - Az első Szelencekedvenc


Többen meg fognak kövezni a következő mondatért, de az idei május mintha egyszerűen nem akarna véget érni - olyan, mintha hosszú hónapok óta ebben a hónapban élnék. Tegnap május, ma május, holnap szerencsére már június. Reméljük a váltással ez a szomorkás-lóg az eső lába hangulat is tovaszáll, és végre kivehetem a táskámból az esőkabátomat. 
Azért, hogy ne csak nyafi legyen ez a bejegyzés, szeretném megmutatni nektek mi volt az, amit ebben a hónapban szerettem. 

A májusom legnagyobb kedvence kétségkívül nem más, mint a tonhalkonzerv. Ez elsőre kicsit furán hangzik -Ágihanna vagyok, 25 éves, tonhalfüggő-, de a hónapban akárhányszor élelmiszerbolt közelébe kerültem, a kosaramba mindig landolt egy-két-néhány... tonhalkonzerv. Önmagában friss magos zsömlével, tonhalkrémnek, vagy tortillába töltve, megsütve is nagyon szeretem. 
Egyik nap a közelünkben lévő Tesco expressben a pénztáros fiú mosolyogva érdeklődött, hogy mennyi macskával élek együtt, mert ember tuti nem eszik ennyi tonhalat. Khm. Szia kedves pénztáros fiú, miaú! 



A kozmetikusom javasolta néhány hónappal ezelőtt, hogy a bőröm és a gyomrom érdekében egyaránt, fogyasszak tisztító teát (és hagyjam el a cukrot). Egyik nap bevetettem magam egy Herbáriába (jobb későn, mint soha), és hazahoztam magammal a Mecsek Tea Mecsek tisztító teakeverékét. Az első bögre előtt eléggé be voltam rezelve, mivel nincsen túl sok jó tapasztalatom a gyógyteákkal, és különben is inkább a kávés, mint a teás lány vagyok. Letoltam az első bögrét, és én magam lepődtem meg a legjobban azon, hogy mennyire ízlett. Reggel és este szoktam inni, teljesen beépült a mindennapi rutinomba a teázás. 
A tisztító teán felbuzdulva a következő herbáriás látogatásomnál zsákmányoltam még egy doboz fekete teát (szeretem az ízét, a középiskolában is ez volt a "büfés Zsolti-tea"). Egy Mülleres portyázásnál pedig felfigyeltem egy szálas vadcseresznyés Rooibos teára. Első szaglásra éreztem, hogy ez az én nagybetűs Teám. Az illata bódító, az íze szintúgy, érezni rajta egy enyhe marcipános ízt is, igazi guilty pleasure. 


Édesanyámék ebben a hónapban ünnepelték az ötödik házassági évfordulójukat. A jeles alkalomból anyu isteni diós-whiskeys-mascarpones tortát készített. 



A hónap elején ellátogattunk a Vácrátóti arborétumba is. Még sosem jártunk ott azelőtt, jó volt egy kicsit kimozdulni, sétálni, és természetesen fényképezni. 






Amikor bejön a jó idő, abban a pillanatban felvásárolom a drogériákban kapható összes hajgumit, és éjjel-nappal felcsurizott hajjal élek. Azért, hogy legyen valami változatosság az életben, és ne mondogassam öt másodpercenként azt, hogy "levágatom ez a komondor frizurát fél centisre akkor legalább nem fog melegíteni", időről-időre megpróbálkozom különböző hajbizgentyűkkel. 
Alapvetően nagyon tetszenek mostanában a levél mintás dolgok, gondolom ennek tükrében már nem meglepő az alábbi válogatás :]


A Pandora karkötőkkel körülbelül egy évvel ezelőtt kötöttünk barátságot, azonban az elmúlt időszak alatt ez a barátság lángoló szerelem lett. Két Pandorkám van, az egyik inkább utazós témájú a fényképezőgéppel és az imádnivaló világítótoronnyal, a csészike összeköt anyuval (neki kannája van, így mi vagyunk Kannamam és Csészike a Szépség és a Szörnyetegből), a színházi maszk pedig a legtökéletesebb megnyilvánulása, kinyilatkoztatása, megjelenítése az "én"-nek.
A merev karkötőm inkább elegánsabb, kevesebb mütyürrel felszerelt kis csoda.




A májusi legnagyobb kedvencem nem más, mint Lenke makró előtét lencséi - róluk már egy Szelencesikeres bejegyzésben írtam is. Ha tehetném (és miért ne tehetném...?) mindent a lencsékkel fényképeznék. 


Akik egy kicsit is ismernék jól tudják, hogy odáig vagyok a HVG Nagyítás fotórovatért, és megszállottan rajongok Fazekas István és Stiller Ákos munkájáért. Stiller Ákosnak a Roma Biblia c. pályaművéért a héten ösztöndíjat ítélt a Robert Capa Magyar Fotográfiai Nagydíj zsűrije. A HVG fotóriporterén kívül díjazták még Sopronyi Gyulát és Kudász Gábor Ariont is.
A három fényképész munkáit ezen a linken tudjátok megnézni. 


Ma reggel futottam bele egy cikkbe egy fiatal holland (diszlexiás) grafikusról, aki egy, a diszlexiások számára könnyebben olvasható betűtípust tervezett. Otthoni használatra ingyen letölthető, iskolák számára megvásárolható a grafikus honlapján. Szeretem a kreatív, segítő embereket :]









4 megjegyzés:

  1. Egyetértek veled, a május iszonyatosan hosszú volt, pedig szeretem :) Nagyon jó kis válogatás, én is most kezdek rákattanni a tonhalra... Nyaú :D

    VálaszTörlés
  2. Ez a hónap számomra is elég keservesen telt. Nagyon rossz idő volt, sok munka, még több munka. Meg izgalom, hogy minden rendben legyen a rendezvényeken. Plusz a műtétem, amiatt is egy nagy adag izgalom.

    Én semmilyen halat nem bírok megenni, még a szagától is rosszul vagyok. :D Ami bizarr, mert horgászni nagyon szeretek.

    VálaszTörlés
  3. Könyvből Janne Teller-től a Semmi volt a kedvenc májusban. Ez lemaradt. :D

    VálaszTörlés

Kedves Szelencenyitogató!

Köszönöm, hogy időt szántál rám, és megosztottad velem a véleményedet!