2016. november 28.

{Vigyázz! Kész! Posztolj!} Blogmas különkiadás - Kedves Jézuska!


Az idei adventi időszakot a {Vigyázz! Kész! Posztolj!} csapattal igyekszünk picit megfűszerezni. Hogy mit is jelent ez a gyakorlatban? Hetente kétszer jelentkezünk majd adventi, karácsonyi témákkal, hogy a készülődés is blogos, {VKP!}-s legyen. Ha kíváncsiak vagytok a {VKP!} Blogmas különkiadásokra, akkor figyeljétek a Szelencetitkok Facebookoldalát, hogy időben értesüljetek a ropogós bejegyzésekről.


Tegnap gyújtottuk meg az első gyertyát az adventi koszorúnkon, ám nálunk a családban hetek óta téma a karácsony (a menü, a díszítés, a „te hogy dolgozol karácsonykor?”), és természetesen hogy ki mit szeretne karácsonyra. Az első Blogmas bejegyzésben az én karácsonyi kívánságlistámat láthatjátok.

Mindig is irigykedve figyeltem Hermione Grangert Az azkabani fogolyban, ahogyan az időnyerőjével trükközött. Fordított rajta egyet-másfelet-kettőt, és rögvest nyert magának néhány órát a nagyobb jó érdekében. Időnként jó volna, ha az én nyakamban is lógna egy ilyen apró szerkezet, így nem kellene minden egyes programot kétszer meggondolnom – odaérek? Marad rá időm? Csak forgatnék az időnyerőn néhányat, és több időt tölthetnék a családommal és barátaimmal, és nem mellesleg a tanulnivaló sem tornyosulna előttem hegyekben. Sajnos az időnyerő csak a filmben létezett, így ez a problémám még megoldásra vár.


Van azonban jelenleg az életemben még egy kritikus pont, ez pedig nem más, mint a laptophiány. Sajnos Mihály, az előző kütyüm hosszú és nehéz betegség után kilehelte a lelkét, ezért most saját gép nélkül tengetem a heteimet. Mit ne mondjak, nem könnyű új darabot választani, főleg úgy, hogyha semmit nem értesz ezekhez a szerkezetekhez, és a legtöbb elvárásod az új géppel kapcsolatban annyi, hogy legyen 15,6” kijelzője, és fehér színben pompázzon. Egyelőre családilag keressük a legjobb megoldást, hogy melyik kütyüvel lepem majd meg magam karácsonyra. (Ha van valami ötletetek, ne tartsátok magatokban!)


Az idő és a laptop mellett szerepel még a listámon egy új Nespresso kávéfőző (szintén elhunyt), egy Belle ruhás Pandora, illetve a távoli jövőben szívesen meglepődnék egy fix 50mm-s objektívtől is.

Mégis, ezek csak tárgyak. Újak, színesek, fényesek, hasznosak vagy kevésbé hasznosak. Tudom, hogy a fa alatt vár majd rám néhány könyv, aminek nagyon fogok örülni (mert minden évben vár néhány könyv, aminek nagyon örülök), de mégis az lesz a legjobb, hogy lesz egyetlen egy olyan nap az évben, amikor mindannyian itthon leszünk ebben a finom fűszeres fahéjillatban, lesznek szikrázóan világító LED lámpácskák és pislákoló mécsesek, meg mi itthon nyugalomban, melegben.

Együtt.


Nektek van listátok? Mire vágytok igazán?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedves Szelencenyitogató!

Köszönöm, hogy időt szántál rám, és megosztottad velem a véleményedet!