2016. július 15.

Szelencegondolat - Az ötletszelence

Szelencegondolat - Az ötletszelence
Nem tudom a kedves Szelencenyitogatók hogy vannak ezzel, de én bizony néha nehezen döntöm el, hogy a könyvespolcomon vagy éppen az e-book olvasómon pihenő könyvek közül mégis melyik legyen a következő áldozat. Éppen ezért, egyik nap feltettem a kérdés egy Facebook csoportban, mert kíváncsi voltam mások hogyan választanak maguknak könyvet.
Vannak, akik a Könyves Kihívás pontjaihoz keresnek olvasmányt, mások inkább a hangulatra mennek, engem azonban a cetlis-dobozos válasz csigázott fel. Mit is jelent ez pontosan? Nem, nem a felcsigázás, hanem a cetlis-dobozos választás ;] Írjuk fel színes vagy fehér cetlikre a könyvcímeket, és pattintsuk bele egy szép vagy kevésbé szép dobozba, majd amikor tanácstalanok vagyunk mint egy kisközség bátran merüljünk el a papírrengetegben, és húzzunk egy cetlit a dobozból.

Egyik este én is így tettem, egy csinos lila dobozba kerültek a könyvcímek, egy üveg csuporba pedig azoknak a filmeknek a címei, amelyek passzolnak a 101-1001 listám filmes pontjaihoz.
A rendszer egyelőre jól működik,  filmes csupornak hála már két Szelencefélsiker is született – de erről majd egy másik bejegyzésben.


Mi alapján választjátok ki az olvasni vagy a néznivalótokat? Borító? Író? Könyvcím? A színész mosolyának BlendaMed faktora?

Mit olvastatok utoljára? És melyik filmet láttátok utoljára?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedves Szelencenyitogató!

Köszönöm, hogy időt szántál rám, és megosztottad velem a véleményedet!