2017. július 5.

Szelencefélsiker || Paddy and the rats lemezbemutató koncert

A Paddy and the rats bandával mondhatni teljesen véletlenül találkoztam először, az első Paddy koncertemen is egy véletlennek köszönhetően vettem részt, ők voltak ugyanis tavaly Szlovéniában az Ignite előzenekara. Már akkor is meglepett, hogy magyar zenekarként a külföldi rajongók az első sorban énekelték a dalaikat, és azóta is sokszor eszembe jut az az este. A ljubljanai koncert óta, ha éppen Budapesten játszanak, mindig igyekszünk részt venni a koncertjükön –pláne, ha nem kapkodják el pikkpakk a jegyeket.
A képek a Paddy and the rats hivatalos Facoobok oldaláról származnak

Június elején jelent meg a zenekar új lemeze Riot city out Laws címmel, néhány nap múlva a Deezer magyar albumlistájának élén landolt, a Spotify magyar 50-es listáján pedig rögtön három dallal kerültek a TOP 10-be, borítékolható volt tehát, hogy a lemezbemutatón a zenekar szétszedi majd a Barba Negra Trackot.
Lassan hagyománnyá válik nálunk, hogy lekéssük a koncert első 10-15 percét (most éppen az „öt perce elment az utolsó busz, amivel odaértünk volna, szóval sétáljunk” műsor volt a porondon), ezért az esetek nagy többségében már javában zajlik a buli, amikor fogpasztamosollyal beesünk a helyszínre. Most sem volt ez másképp, már rég püfölték a dobokat és nyúzták a húrokat a srácok, amikor betoppantunk. Az első pillantásra is feltűnt, hogy a Paddy and the rats-nek sikerült szépen meg és felöltenie a Barba Negra Trackot, az első sorokba szinte alig lehetett bejutni (ne aggódjunk, nekünk azért sikerült). Minden alkalommal meglep, hogy vannak rajongók, akik vállukon plüss papagájjal kalóznak öltözve, vagy éppen kiltben tolják végig a bulikat, de ezek az apró (őrült) figyelmességek remekül passzolnak a zenekarhoz.
A képek a Paddy and the rats hivatalos Facoobok oldaláról származnak
Apropó, zenekar, ha már róluk szól a bejegyzés. A koncertet lemezbemutatónak harangozták be, ezért nem is meglepő, hogy a koncert nagyobb rész a tizenöt dalos új korong bemutatása tette ki. Az új albumra sokan fanyalogtak Paddyék Facebook oldalán, néhányan nehezményezték, hogy az új album inkább pop-punk vonalon, mintsem ír kocsmamuzsika vonalon mozog. Mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy őt ez aktuálisan mennyire zavarja, szerintem a Riot city out Laws nagyon harmonikusra sikerült, és mindenki megtalálja a saját szájízének megfelelő dalokat.
Akiknek néhány nap alatt nem volt lehetőségük megismerni az új dalokat – bár a banda jó néhány dalt felpattintott a youtube-ra az új albumról, illetve az egyik dalhoz videoklip is készült-, azoknak sem kellett csalódniuk, hiszen a banda szép számmal játszott régebbi slágereket is.

Kellemes kalózkodós este volt, az augusztusi FEZEN fesztiválon megpróbálunk majd időben odaérni a kezdésre is!

Szelencefélsiker: 45. Elmenni öt koncertre


Jártatok már Paddy and the rats koncerten? Van esetleg kedvenc dalotok a bandától?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedves Szelencenyitogató!

Köszönöm, hogy időt szántál rám, és megosztottad velem a véleményedet!